اولین خرید شرکت هوا صنعت مستوفی همراه با تخفیف

چگونه یک رطوبت گیر هوای فشرده انتخاب کنیم

اشتراک گذاری

چگونه یک رطوبت گیر هوای فشرده انتخاب کنیم

یک بخش مهم در سیستم هوای فشرده رطوبت گیر یا خشک کن هوا می باشد.

چگونه یک رطوبت گیر هوای فشرده انتخاب کنیم

چگونه یک رطوبت گیر هوای فشرده انتخاب کنیم

یک بخش مهم در سیستم هوای فشرده رطوبت گیر یا خشک کن هوا می باشد. در صورتی که از کمپرسور برای تامین هوای تجهیزات پنوماتیک و بادی استفاده می شود، درایر ها از بروز زنگ زدگی و پوسیدگی در ماشین آلات جلوگیری می کند. همچنین در بسیاری از صنایع ( رنگ، غذایی ، شیمیایی و… ) رطوبت نباید در هوای فشرده وجود داشته باشد.

چرا باید از درایر (Air Dryer) هوا استفاده کرد ؟

همانطور که از نام خشک کن بر می آید،  این دستگاه به منظور حذف رطوبت از هوا مرود استفاده قرار می گیرد.بدین وسیله، ابزارها، ماشین آلات گران قیمت، لوله ها و اتصالات از خوردگی و پوسیدگی محافظت می شوند.

آب  در سیستم هوای فشرده چگونه ایجاد می شود؟

کمپرسور حجم زیادی از هوا را مکش می کند و فشار آن را به ۷ برابر فشار هوای محیط می رساند هوای محیط همواره دارای مقداری آب به صورت بخار می باشد. نکه در این مسئله است که هوا قابلیت فشرده شدن را دارد ولی آب نه!!

در نظر بگیرید که کمپرسور شما ۷ متر مکعب هوا را مکش می کند و آن را فشرده می سازد و تبدیل به ۱ متر مکعب هوا با فشار ۷ بار کند.

۷ متر مکعب هوایی که وارد شده دارای آب است بعد از فشرده سازی، حجم آن به ۱ متر مربع رسیده  است ولی حجم آب همانقدر باقی مانده است (مایعات فشرده نمی شوند). به عبارتی مقدار آبی که در ۷ متر مکعب هوا وجود داشت، هم اکنون در ۱ متر مکعب هوا وجود دارد و میزان آب در مقیاس حجم افزایش یافته است.

هر چقدر دما بالا تر باشد هوا می تواند مقدار بیشتری آب را در خود نگه دارد. با پایین آمدن دما، توانایی هوا در نگهداری رطوبت کاهش می یابد و آب از هوا جدا می شود.

زمانی که هوا از کمپرسور خارج می شود حدود ۲۰-۳۰ درجه گرم تر از هوای محیط است. با مرور زمان هوا در مخزن خنک می شود و بخار آب موجود در هوا، به مایع تبدیل شده و در مخزن جمع می شود.

چگونه باید هوای فشرده را خشک کرد

 

چند راه برای خشک کردن هوا وجود دارد:

  • کم کردن دما و دوباره گرم کردن هوا: بخار آب در دمای پایین به آب تبدیل می شود و آن را جدا کرده و با گرم کردن مجدد آن، هوا خشک می شود این پروسه در خشک کن های تبریدی ( یخچالی ) رخ می دهد
  • جذب شیمیایی: آب موجود در هوا به صورت شیمیایی در مجاورت مواد جاذب شیمیایی قرار می گیرد آب در این مواد شیمیایی حل می شود سپس هم مواد و آب از دستگاه خارج می شوند
  • جذب سطحی : آب به سطح مواد ( جاذب سطحی ) یا مواد جاذب سطحی قابلیت دوباره تجدید شدن را دارند به منظور دفع کردن آب این فرایند درایر های خوبی سطح اتفاق می افتد

خشک کن ( رطوبت گیر ها )یخچالی – تبریدی Refrigerant Compressed air Dryer

به صورت کلی این درایرها به وسیله یک یخچال کوچکی که درون آنهاست دمای هوای فشرده را تا ۳ درجه سانتیگراد پایین می آورد. در این دمای پاییین بخار به آب تبدیل شده و از هوا جدا می شود. سپس هوا دوباره گرم می شود تا به دمای محیط برسد. در این حالت هوا در دمای بالاتر از ۳ درجه آبی در خود ندارد.

 

درایر های جذبی   Desiccant Air Dryer

درایرهای جذبی ( دسیکانت ) از مواد جاذب استفاده می کنند که آب را به خود جذب می کنند. به عبارت دیگر آب به سطوح این مواد می چسبد هر از چند وقت یکبار مواد جذبی دوباره احیا می شوند این فر آیند به صورت خودکار توسط درایر صورت می گیرد. درایر هوای داغ و خشک را به مواد جاذب می دهد تا آب جدا شود درایر ها دسیکانت می توانند به درجه پایین تری برسند تا ۷۰- درجه سلیوس.

 

کدام یک درایر جذبی یا درایر تبریدی؟!

کدام یک از این درایر ها بهتر است؟ انتخاب درایر جذبی یا تبریدی بستگی  به دمای هوایی دارد که سیستم در آن کار می کند. در اکثر مواقع درایرهای تبریدی پاسخگو کار شما هستند این درایرها تا دمای هوای ۳ درجه سلسیوس آب را از سیستم حذف می کنند. تا زمانی که دما زیر ۳ درجه نباشد مشکلی از نظر وجود آب در سیستم مشاهده نمی شود ولی در صورتی که سیستم هوای فشرده شما در محیط های سرد یا خارج از فضای بسته است و دمای محیط معمولا زیر ۲ درجه سانتیگراد است درایرهای دسیکانت گزینه خوبی است.

نکات مهم در انتخاب درایر

هنگام خرید درایر باید به دو نکته  توجه داشت. حجم هوا، ماکسیم فشار و نوع درایر تبریدی یا جذبی (درایر های تبریدی از لحاظ قیمت و مصرف انرژی اقتصادی تر هستند.

قیمت خرید و هزینه برق مصرفی تنها هزینه های شما نیستند، هزینه پنهان دیگری در خرید درایر وجود دارد:

افت فشار در سیستم : درایر ها به طور معمول سبب افت فشار تا ۰٫۳ bar  می شوند. این بدین معناس که باید کمپرسورتان را  در فشار بالاتر تنظیم کرد. این  امر سبب مصرف بیشتر برق می شود. کیفیت درایرها تاثیر مستقیم در افت فشار دارد.

دوم اینکه اگر قصد خرید درایر جذبی دارید  توجه کنید که به چه روشی احیا انجام می شود. اگر فرایند احیا مواد جاذب به وسیله هوای فشرده صورت می پذیرد این به این معناست که ۱۵% تا ۲۰ % از ماکزیمم ظرفیت درایر هدر می رود.

 

شرکت هوا صنعت مستوفی در سال 1385 فعالیت رسمی خود را با داشتن نیروهای مهندسی مجرب صنعت هوای فشرده کشور ، آغاز نموده و با به‌ کارگیری پرسنل متخصص و مجرب و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته و مدرن در امورطراحی ، ساخت ، نصب ، راه‌اندازی و خدمات پس از فروش به‌ موقع ، توانسته است با ارائه کیفیت مطلوب در محصولات تولیدی خود ، سهم موثری در پیشبرد اهداف صنایع کشور ایفا نماید.